Kampeerautoreizen.nl » Slowakije » Reis 1 Slowakije
Slowakije

Bestellen    Terug naar landnaam

Slowakije

Slowakije is het oostelijke deel van het voormalige Tsjecho-Slowakije. De bevolkingsdichtheid is er lager dan in Tsjechie en het land is ook minder welvarend. In Noord-Slowakije bevindt zich het gebergte Hoge en Lage Tatra . Deze streek is één van de meest bezochte gebieden van Slowakije en zeer populair bij bergwandelaars.

Hoge Tatra is het hoogste gebergte en vormt het noordelijke gedeelte van de Westelijke Karpaten. De hoofd bergkam van Hoge Tatra is 26 km lang en de hoogste bergtop is de Gerlachovsky stit (2655 m). In dit beschermde natuurgebied vindt u 350 km aan gemarkeerde routes. Het is een waar paradijs voor bergwandelaars.

Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije en bestuurlijk centrum van het West-Slowaakse district, ligt aan de noordoever van de Donau aan de voet van de Kleine Karpaten. Het ligt het dichtbij de grens van Oostenrijk en Hongarije, op slechts 60 kilometer van Wenen.

In Bratislava zetelt de Slowaakse Academie van Wetenschappen; de Comeniusuniversiteit, verschillende hogescholen en vakscholen, de Nationale Galerij en het Nationaal Museum maken van de stad een echte culturele metropool.

De 420.000 inwoners van de grootste stad van Slowakije leven overwegend van de industrie (chemie, machinebouw, levensmiddelen). Misschien minder bekend maar met meer dan 1000 hectare wijngaarden langs de hellingen van de Kleine Karpaten is Bratislava het grootste wijnbouwcentrum van Slowakije (en zelfs van voormalig Tsjechoslowakije).

Begin- en eindpunt rondreis = Bratislava.  Afstand Utrecht-Bratislava = 1170 km.  Afstand rondreis: 1250 km.
Design by: Alcapalis Webdesign